mikrozelenjava brokoli

Mikrozelenjava, brokoli. Semena za kaljenje in vzgojo mikrozelenja.

Mikrozelenjava je v zadnjem času vse bolj popularna, ne samo v svetu visoke kulinarike ampak tudi v domači kuhinji. Brokoli je ena izmed najbolj pogostih vrst za vzgojo mikrozelenja in danes bomo pisali o tem kako izbrati prava semena, kako jih pravilno posaditi, vzgajati in na koncu še o vsestranski uporabi in shranjevanju.

Preberi več

mikrozelenjava - sezona

Mikrozelenjava – sezona za njo, je tu

Mikrozelenjava – sezona za njo, je tu. V tem času, ko so dnevi krajši in se več časa zadržujemo notri, je mikrozelenje idealno, da se tudi otroke vključi v proces vzgoje. Sezona za mikrozelenjavo je tu. Nekatere vrste mikrozelenja so res hitre. Ko jih posadimo na vrhu zemlje, se lahko že naslednji dan vidi, kako napreduje rast in otroku to ponuja vpogled, kako rastlina zraste od semena naprej. To ga spodbuja, da skrbi za njo iz dneva v dan. Vsak dan jo samo poprši z vodo in čez nekaj dni jo že lahko uživa in dodaja svojim najljubšim jedem.

Preberi več

top 16 semen

Top 16 Semen za Kalčke in Vzgojo Mikrozelenja

Če bi si radi popestrili svojo prehrano in vanjo dodali dodatna prepotrebna hranila, si lahko sami vzgojite svoje kalčke ali pa mikrozelenje. Da pa bi vam pri izbiri semen lahko pomagali, smo za vas pripravili izbor 16 semen za kaljenje in vzgojo mikrozelenja, ki se nam zdijo zelo primerni za vzgojo kalčkov ali mikro zelenjave. Seznam vsebuje pikantna semena, bolj blaga, ki so zelo primerna tudi za otroke, do začimb, ki jih naša sredozemska kuhinja tako zelo obožuje. Pa začnimo.

Preberi več

mikrozelenje

Mikrozelenje: Trendovska Mini Zelenjava z Balkona.

Ste v zadnjem času večkrat slišali za mikrozelenje ali mikro zelenjavo? V nadaljevanju vam bom predstavila podrobneje, kaj to mikrozelenje sploh je, zakaj se mu pripisuje tako veliko pozitivnih lastnosti, pogledali bomo pa tudi, kako lahko tudi vi pričnete sami vzgajati mikrozelenje doma in tako postanete, lahko rečemo kar urbani vrtičkar.

Preberi več